Materiale?

En børstes krop er hovedsagelig i plast eller en eller anden form for træ – keramik eller metal forekommer også, typisk i rundbørster.

Materialevalg er en smagssag – det har ingen mærkbar virkning på børstningen. Plast er let og generelt billigere, mens træ er et naturligt produkt, som kan opleves mere slidstærkt.

Børster, der anvendes når du føntørrer håret, kan have pigge af keramik eller metal. Piggene har til formål at blive opvarmet for derefter at sprede varmen til håret og forkorte føntørringen samtidig med at frisuren holder længere. Keramik benyttes ofte sammen med turmalin eller lignende materiale for tilligemed at afgive negative ioner, hvilket afhjælper statisk elektricitet i håret.

Børstens hoved

Børstens hoved er naturligvis vigtig og de forskellige materialer giver dig forskellige fordele, som kan være vigtige at kende, når du skal vælge din børste.

Vildsvine børste

Naturlige børster

Er ofte fremstillet af vildsvinehår, som hjælper med at fordele hårets naturlige olier. Det indebærer at håret bliver blødt, medgørligt og med en naturlig smuk glans. Har også en god antistatisk effekt.


Syntetiske børster

Er ofte fremstillet af nylon eller plast og er et godt valg til det lidt tykkere eller krøllet hår, da det syntetiske materiale er bedre til udredning end de naturlige børster. Godt valg når du skal udrede filtret hår og børste igennem en helt hår, der er lidt grovere i strukturen.

Nylon og vildsvin

Der findes børster med en blanding af nylon og vildsvinehår og de passer fint, når du ønsker begge materialers fordele.

Håndtag

Afrundet, fladt, pæreformet – børste håndtaget findes i et væld af forskellige former. Hvad der føles bedst i din hånd, må de teste dig frem til. Dog vil vi anbefale, at du går efter et ergonomisk håndtag, da disse har en åbenlys fordel – de er skabt til formålet.

En belægning af silikone eller andet skridsikkert materiale kan være en fordel, da det giver et stabilt greb, når du børster.

Rengøring

Udover en stor mængde hår, samles der også fugt, snavs, olier, hårprodukter mm. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at rengøre din børste. Der findes mange forskellige redskaber til børste rengøring – det er individuelt, hvad man foretrækker.

Et godt råd til grundig rengøring er at blande lidt varmt vand med shampoo, lægge børsten i blød og derefter skrubbe den ren – sørg for at tørre den grundigt bagefter. Følg altid børstens brugsanvisning.

De forskelige børster

Der findes et væld af børster – og de fleste er fremstillet med et særligt formål for øje.

Rundbørsten

De klassiske rundbørster anvendes ofte i forbindelse med føntørring for at skabe en frisure med fylde eller krøl.

De kan have en cylinder plade i keramik eller metal, som hjælper med til at absorbere varme fra føntørreren for derefter at sprede den i håret hvilket indebærer at håret tørrer hurtigere og får en stabil, varig fylde. En større rundbørste (i diameter) er mest beregnet til langt hår mens de mindre generelt egner sig bedst til kortere hår.

Skånsom udrednings børste

Udredningsbørsten

En børste – der som navnet antyder – først og fremmest har som funktion at udrede håret hurtigt, effektivt og skånsomt. Kan anvendes i både vådt og tørt hår.

Massagebørsten

Børsten anvendes typisk i forbindelse med, at du vasker håret – reder håret og giver hovedbunds massage – kan også benyttes til at fordele fx hårkuren jævnt.

At massere hovedbunden er yderst afslappende samtidig med at piggene hjælper med at eksfoliere hovedbunden, fjerne snavs og olie. Et must for dig med hovedbunds problemer.

Padle børsten

Er relativ bred og egner sig derfor godt til dig med tykt hår, da du sparer tid på udredningen. Er god til at udrede filt og øger blodcirkulationen i hovedbunden, der stimulerer hårvæksten. Jo tykkere hår du har, jo længere pigge bør børsten have.

Pneumatisk børste - giver et glansfuldt hår

Pneumatisk børste

Børsten har fået sit navn gå grund af den luftfyldte pude, der udgør børstehovedet. I kombination med de bløde pigge masseres hovedbunden på en skånsom måde og giver et glansfuldt hår. Passer extra godt til dig med mellem- til langt hår.

Touperingsbørste fra Oribe

Touperingsbørsten

Hjælper præcis med at gøre, hvad navnet antyder – toupering. De smalle aflange børster er perfekte, når du vil have den sidste fylde i håret.

Fønbørsten

Passer bedst til korte eller skulderlange samt page frisurer. Findes i forskellige varianter, men næsten altid af nylon eller plast. Er designet til at fungere perfekt i forbindelse med føntørring fx for at give volumen.

Flexbørste - skånsom børstning

Flexbørsten

Har et fleksibelt børstehoved som kan følge din hovedform og på den måde give en lettere og mere skånsom børstning. 

Kam til krøllet hår

Har du krøller, kræver det en speciel “børste” - faktisk er det mere en kam, med lange og brede tænder.

Oribes Hair Pick er en kam med afrundede spidser. der gør det nemt at detangle (rede) og style dit krusede eller krøllede hår.

Kan også anbefales til at fordele hår masken.

Anbefales til Curly Girls

Forrige
Forrige

Hvad er Co-Wash

Næste
Næste

Hvad er en Curly Cut?